Pettings rusthuis

Veel van de tamme ratjes die in mijn groepen zitten (zeker 80%) zijn bewoners van het Pettings rusthuis (voor alle kleine dieren). Dit houdt in dat ze alleen over zijn gebleven, gedragsproblemen hadden zoals bijten, moeilijk te koppelen waren of om een andere reden moeilijk te herplaatsen in een normaal gezin. De kansarme ratjes (en andere dieren) komen bij mij omdat ik erg veel ervaring met al het bovenstaande heb. Vaak zijn de problemen ontstaan doordat de ratten verkeerd begrepen waren en verdwijnen deze issues als sneeuw voor de zon wanneer ze hier komen wonen. Dit is niet omdat ik een magisch wezen ben, maar omdat de dieren hier lekker op hun eigen tempo mogen wennen en ik geen onzekerheid uitstraal naar ze. En soms is er een medische oorzaak van ongewenst gedrag, wat ik gelukkig ook altijd snel in de gaten heb.

undefined

De spirit van de opvang leeft dus nog steeds voort in dit concept en ik vind het heerlijk om met deze dieren bezig te zijn. Soms is het als hospice voor hun laatste tijd en soms voor een prachtig herstel.

Afgelopen vrijdag schreef ik over een hele mooie donatie die ik kreeg voor de rusthuisdieren. En aangezien veel van de rattige bewoners rusthuis dieren zijn -zoals Cherry en Pickles die ik laatst voorstelde-, zullen jullie de term ‘rusthuis’ regelmatig voorbij zien komen samen met leuke informatie over hoe het er hier aan toe gaat.

Wil je meer informatie over deze dieren, gezellige foto’s en grappige updates? Volg Pettings Rusthuis dan ook op Facebook!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s