Update. Nieuwe ratten en koppelingen

Zo lang er van alles gebeurt in en om het rusthuis zal ik af en toe een update plaatsen, zo kunnen jullie meelezen hoe het er hier nu eigenlijk aan toe gaat! In de vorige update schreef ik dat Wendy het zieke ratje hier is komen wonen, ze ging qua gezondheid niet achteruit gelukkig. Daarom zit ze nu in koppeling met de damesgroep, zodat ze hopelijk wat meer opleeft van haar nieuwe vriendinnetjes. Ze heeft een MOO (middenoorontsteking) gehad en is daarvoor bij de opvang waar ze vandaan komt behandeld, helaas was haar evenwichtsorgaan al aangetast. Dit betekent dat haar hoofd scheef zal blijven staan. Daarnaast is ze nog wat zwak maar erg alert en actief; dat zijn goede tekenen!

undefined

Ook zijn er zaterdag 2 mannen in de opvang gebracht. Beiden waren alleen over na het overlijden van hun rattenvriendje, de baasjes hebben het artikel over ‘wat te doen bij een eenzaam ratje‘ gelezen en naar aanleiding daarvan contact opgenomen. Door het artikel zijn er ook al een aantal ‘reserveringen’ gedaan voor als ratjes alleen overblijven, dit geeft de baasjes rust en de overgebleven ratjes hebben snel weer vriendjes. Op de Facebook pagina van Pettings rusthuis had ik ze al voorgesteld, maar ook hier plaats ik even de foto’s. Links is Sokje, hij is van maart 2018 en is een beetje te zwaar. Rechts is Sledge, hij is al over de 2 jaar. Sledge is een japanner, ze zijn dus goed uit elkaar te houden.

undefined undefined

Vanwege een extra dienst op het werk lukte het me helaas niet om gelijk te gaan koppelen, daarom zullen ze op de dag dat dit blog online komt gekoppeld worden aan Frans en Franco. Er zijn nog 3 andere mannen in de opvang terug gekomen, er is een kans dat het i.p.v. een groep van 4, een groep van 7 zal gaan worden. Die beslissing heb ik nog niet helemaal gemaakt maar de kans zit er wel in. De 3 mannen zijn namelijk niet de makkelijkste en hebben een ervaren baasje nodig, dat maakt het moeilijker om een thuis voor ze te vinden.

Het zou prettig zijn als het deze week een beetje rustiger is, het is erg chaotisch geweest met afstandsratjes en koppelingen. Maar met dieren weet je het nooit 😉 wanneer het weer tijd is voor een update zien jullie hem vanzelf verschijnen!Een gedachte over “Update. Nieuwe ratten en koppelingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s