Bollie en Zipper

Afgelopen zondag zijn twee losse rattenmannen afgestaan aan het Pettings rusthuis. Ondanks dat het geen broers zijn, lijkt het wel zo! Voordat jullie de foto’s zien heb ik goed nieuws: alleen deze week zullen de foto’s nog van deze kwaliteit zijn, vanaf eind van deze week heb ik een nieuwe telefoon met een betere camera-kwaliteit (mijn telefoon is echt helemaal op, helaas). Binnenkort kunnen jullie dus hopelijk net zo genieten als ik van super scherpe foto’s van alle lieverds hier.Allereerst stel ik Bollie voor. Bollie heeft wat bezoekertjes (mijt) meegebracht, hij heeft dus net als elk nieuw dier een druppeltje stronghold kitten gekregen. Hopelijk heeft hij snel geen jeuk meer want hij zit onder de kleine korstjes van het krabben. Wanneer de jeuk over is zal ik hem gaan koppelen met Zipper. De ex-baasjes van Bollie en Zipper zijn vriendinnen en ze hadden al een koppeling geprobeerd, maar niet op de manier waarop het eigenlijk het meeste slagingskans heeft. Over het koppelen zelf ga ik nu niet in details, maar hierover zal nog wel een artikel online komen. Omdat mijn grote mannenkooi op het moment erg vol zit (11 in een royal suite, ik wil er eigenlijk maximaal 10 in ondanks dat het oude kereltjes zijn) mogen ze lekker samen gaan wonen indien alles goed gaat. Bollie is van juni 2018 en dus ongeveer 1,5 jaar.Zipper lijkt qua uiterlijk erg op Bollie, het verschil is dat hij zwarte ogen heeft en Bollie rode. Zipper is een lief ratje voor mensen maar hij heeft al wel met andere ratjes gevochten, ook zit hij al zeker een halfjaar alleen waardoor het koppelen misschien iets moeilijker gaat, toch heb ik er helemaal vertrouwen in dat het goed komt. Ook Zipper is al wat ouder.

Ze mogen dus gezellig samen hier blijven en krijgen weer vriendjes (om te beginnen elkaar). Het is voor de tamme rat erg belangrijk dat ze samen wonen met een leeftijdsgenootje, ze moeten iemand om zich heen hebben die ze 100% begrijpen. Mensen kunnen veel aandacht geven maar het gezelschap van een soortgenoot nooit vervangen.

Heb jij al bedacht wat je doet met jouw ratje die als laatste overblijft? Neem je er dan nieuwe ratjes bij? Of ga je een goed plekje voor hem of haar zoeken?

2 gedachten over “Bollie en Zipper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s